Speciaal

Soms bereiken ons noodkreten uit Kameroen voor speciale aandacht voor een patiënt, of komt er een verzoek om bijvoorbeeld de internet-infrastructuur te verbeteren. In die gevallen zoeken we bijzondere Noabers, fondsen en hulpmiddelen om aan de vraag te voldoen.

(G)een been

Previous en Blessing zijn als Siamese tweeling geboren. Een tweeling die zeker in een land als Kameroen grote zorgen met zich meebrengt. De eerste jaren hebben ze veelal liggend doorgebracht. Zitten zal grote problemen hebben gegeven en staan was eigenlijk onmogelijk. Ook nu ze gescheiden zijn zal het functioneren en verzorgen van Previous en Blessing op grote problemen stuiten.

TOGO Training

Noaberhulp en stichting De Benen Nemen slaan de handen ineen. Tijdens ons werkbezoek 2013 werd door het management Arch en Sajocah de wens geuit om gerichte prothese training voor enkele medewerkers. Noaberhulp is op zoek gegaan naar trainings mogelijkheden voor de prothesemakers in Arch en Sajocah.

ICT

Er komen regelmatig verzoeken om 2e hands telefoons, laptops waar men in Kameroen erg blij mee is. Onlangs kregen we via de TU-Twente het aanbod van een aantal gebruikte laptops. Die kunnen we dan met onze Noaber Hestronics voorzien van een Engelstalige Windows en Office en meesturen in de volgende container.