Prothese training project TOGO

Noaberhulp en stichting De Benen Nemen slaan de handen ineen.

Tijdens ons werkbezoek 2012 werd door het management Arch en Sajocah de wens geuit om gerichte prothese training voor enkele medewerkers. Noaberhulp is op zoek gegaan naar trainings mogelijkheden voor de prothesemakers in Arch en Sajocah.

De insteek die Noaberhulp heeft gekozen was  een medewerker uit Arch en Sajocah in Kameroen of in een omringend land een gerichte cursus op het gebied van prothesen te laten volgen. Dit bleek niet eenvoudig, via Lilianefonds kwam Noaberhulp in contact met de afdeling van Het Rode Kruis in Lomé (Togo).

Hier was men bereid om met hun ervaring en kennis van bijscholing contacten te leggen met het opleidingsinstituut ter plaatse. Zo ontstond een uitgebreid e-mailverkeer waarin wensen en mogelijkheden werden uitgewisseld.


togo

Er werd een overeenkomst opgesteld waarin ondermeer het traningsprogramma werd vermeld.
togo_agreement1

togo_agreement2

togo_agreement3


De totale kosten voor een training van drie weken bleken  inclusief reis en verblijfkosten bijna € 3000 te bedragen. Een bijdrage van het Rode Kruis bleek niet mogelijk dus moest Noaberhulp op zoek naar sponsoren.

Gelukkig was Stichting de Benen Nemen bereid dit prachtige project te steunen. Samen financieren beide stichtingen nu deze training voor Timothy en Richard.

Om zeker te zijn dat de gelden correct worden besteed, zijn tickets, hotel-reserveringen,verzekeringen etc. van hieruit geregeld en worden per koerier naar Arch en Sajocah gebracht

Door deze training zijn er mogelijkheden om bij productie van prothesen de Rode Kruis onderdelen te gebruiken en wordt het doel van Noaberhulp,  het zelfstandig maken van de werkplaatsen, meer vorm gegeven.

Wij zullen u over de ervaringen van Timothy en Richard later informeren.